Sisustussuunnittelutoimisto | Sisustajan Berliini
Viisi vinkkiä Berliininmatkalle sisustussuunnittelijan silmin.
Berliini, Berliinin sisustusliikket, Berlin interior
15755
post-template-default,single,single-post,postid-15755,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Sisustajan Berliini

28 loka Sisustajan Berliini

Pirteä syysviikonloppu Berliinissä antoi paljon iloa ja intoa tulevaan talveen. Vietimme sisustustoimittajien porukalla kolme päivää kaupunkiin tutustuen. Yhteistä ohjelmaa oli paljon ja nähtävää myös.

Perjantaina tutustuimme yhdessä Pohjoismaiden suurlähetystörakennuksiin ja vierailimme suurlähettilään residenssissä. Lauantaina tutustuimme Freunde Von Freundeniin ja lopuksi nautimme illallista Berliinin kattojen yllä valtiopäivätalon yhteydessä toimivassa ravintola Käferissä. Upeita kokemuksia, hilpeää seuraa, väsyneeksi astuttuja jalkoja ja mukavaa elämää.

Berliini on nyt se must see-kaupunki. Huomasin sen heti palattuani. Sain useamman viestin, jossa kyseltiin Berliini-suosituksia. Mitä siellä on nähtävä ja missä on kivoimmat kaupat?

  1. Stilwerk on suuri tavaratalotyyppinen sisustusliikekokonaisuus. Saman katon alta löytyy laadukkaat keittiömerkit, kylpyhuonekalusteet, laatat, parketit ja muutama huonekalukauppakin. Liike on ison rahan sisustajille, mutta konsepti itsessään on kiinnostava. Ja sisustussuunnittelijana koin paikan todella innostavaksi ja sainkin monta uutta ideaa tuleviin kohteisiini.  Tällaiselle yhdentymälle olisi tilausta Suomessakin…

2. Stilwergetin lähellä on kiva sisustusliike Dopo Domani, joka ikäväkseni jäi minulta tällä reissulla väliin (vaikka omaan karttaani olinkin sen jo ennen matkaa merkinnyt). Muutama porukastamme oli tuolla käynyt ja hehkuttivat paikkaa. Käy kurkkamassa sivustot…näyttää kivalta.

3. Kivoin katutunnelma ja kiinnostavien kauppojen seutu oli mielestäni Mulackstrassenin ympärillä, kohti Hackescher Marktin asemaa. Tuohon osui esimerkiksi Schee-kauppa, jonka valikoima oli tosi kiva. Pääasiassa liikkeessä oli suuri valikoima printtijulisteita, mutta myös paljon muuta kivaa. Tykkäsin! Aseman vieressä olevalla aukiolla oli ainakin lauantaina kiva toritapahtuma. Kivaa katuruokaa ja tunnelmaa.

4. VooStore oli todella kiva liike. Jollain tavalla jo sen etsiminen kadulla toi mieleen Pariisin Merci-liikkeen. Tässä oli hyvin paljon samaa. Sisäänkäynti oli ahtaan porttikongin päässä sisäpihalta. Liike oli rouheassa teollisuushenkisessä tilassa. Valikoimissa on vaatteita, asusteita, paperikamaa sekä piensisustusta ja tottakai pullotettuja saippuoita, jotka ovat nyt niiiiin IN. Tuonne kantsii poiketa. Kahvilakin löytyy kaupan nurkasta.

5. Kirpparifriikkinä vinkkaan vielä viimeisen aamun käyntikohteemme. Tiergartenin aseman vierellä on la-su 10-17 ulkoilmakirppis torikahviloineen. No teinkö löytöjä? Tällä kertaa en ostanut mitään, mutta paljon siellä oli kaikkea taide-esineistä huonekaluihin ja hopeoituihin kakkulapioihin.

Berliini oli minulle uusi kokemus. Ravintoloiden edullinen hintataso yllätti. Paljon jäi näkemättä…kuten se DopoDomani…Ehkä palaan vielä kokemaan lisää!

 

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti